חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/12/12 09:59 י בטבת התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום,

שמי אור, אני בהריון בחודש שביעי עם בת ובלילות האחרונות יש לי מספר חלומות מוזרים.. תאריך הלידה שלי הוא 15.12.1988

הראשון הינו חלום על כך שאני נמצאת בביתי עם משפחתי ומשפחתו של בעלי והאווירה רגילה לחלוטין ושמחה ומסביבנו ישנם שטרות של מאתיים.. הרבה הרבה שטרות וחלקם נמצאים בתוך קערה של מים אך לכולנו זה נראה טבעי וכל מי שצריך לוקח כסף והשטרות- אם אני זוכרת נכון נשארים יבשים או מתייבשים מהר -לא נפגמים. חלום שני הוא על כך שבעלי מביא לי שרשרת זהב עם תליון עגול שחלק ממנו עשוי יהלום והתליון עצמו אני לא זוכרת אם מכסף או זהב.. השרשרת הינה זהב ואמי עומדת לידי ופתאום השרשרת מחליקה ואמי ואני מוצאת אותה בקלות ורואות שהיא קצת שבורה ברצועות שלה.. לא משהו בלתי ניתן לתיקון.. וזה הכל. אלו שני חלומות נפרדים אחד מהשני שחלמתי בימים נפרדים, בנוסף אני חולמת הרבה שיש מישהי או מישהו שמעביר לי מסרים בלילה בחלום אבל לא את הכל אני זוכרת בבוקר.. ממש מישהו שמדבר איתי.

תודה על תשובתך ועל הזמן כבוד הרב. שבוע טוב :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא עוסק בפרוש חלומות בדרך קבלית כך שתאריך הלידה וכד' לא רלוונטי עבורי.
מתוך מה שאני יודע אצל דברי חז"ל - אין בחלומות שלך שום דבר משמעותי במיוחד.
המכנה המשותף של שני החלומות הוא כסף:
אולי משהו מטריד אותך מבחינה כלכלית?
אולי את מצפה ליותר פינוק מבעלך לקראת הלידה - וזה מתבטא בחלום על מתנה פגומה?

גם ההרגשה שלך שמעבירים לך מסרים לא צריכה להטריד אותך, זו תופעה ידועה ומוכרת - לדעתי המסרים הללו באים מאותו מקום שמייצר את החלום (תת מודע וכד').

העובדה שאת מציינת שאת בחודש השביעי עם בת יכולה אולי לתת כיוון של איזשהו מתח (טבעי והגיוני) שמתעורר לקראת הלידה. אולי המתח הזה מביא אותך לחלום וגם להתרגש יותר ולשים לב לחלומות שלך.
יש ביטוי בחז"ל שהייתי ממליץ לך לאמץ אותו: "חלומות שווא ידברו".
עייני גם בתשובה
https://www.kipa.co.il/ask/show/205172-´´חלומות-שווא-ידברו´´