חלום על סבתא שנפטרה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/11/13 17:31 ח בכסלו התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני כ5 שנים סבתא שלי נפטרה

הייתי חולמת עלייה כמה פעמיים בפעם הראשונה לא שמעתי אותה מדברת אליי , רק ראיתי אותה ממתחת לביתי

היה לי עוד חלום שחלמתי בו שאמא שלי שיקרה לי שהיא נפטרה אך אני הייתי עלייה ולטפתי את רגלה.

בחלום האחרון שלי ראיתי אותה במקום שנראה מוכר, מקום שהוא כולו לבן ואין כלום בחלל.. אמא שלי ישבה ודיברנו וסבתא ז״ל באה ואמרה לי משהו אך אני לא זוכרת , כיאלו שלא רציתי לשמוע.. יכול להיות שכאב לי? ישק התעוררתי ושכחתי ממה שהיא אמרה לי אני מרגישה פספוס גדול ועצב, כאב מאוד קשה לי להיפרד ממנה.

יכול להיות שרצתה לבשר או להגיד מסר שיקרה?האם היא רצתה להיפרד? היא רוצה שנעלה את נשמתה? היא מנסה להגיד לי שהיא תמיד פה?...

האם הנפטר יודע על דברים שיקרו?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אי אפשר לסמוך על חלומות,

חלק גדול מהם זה מיחזור המחשבות של האדם במהלך היום,

וחלק מהחלום זה דברים לא ברורים.

לקשר שלך איתה יש משמעות אחת חשובה, תעשי מעשים טובים לעילוי נשמתה, ולא לצפות למסרים מעולם אחר.

בברכה,

דני ארגמן