חלום על דגים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/08/05 01:18 טז באב התשסה

שאלה

לכבוד הרב שלום!!!!

בירצוני לישאול שאלה על חלום שחלמתי:

חלמתי על כמה דגים שוחים ואני רואה אותם מירחוק ואחריי זה אני מוצא את עצמי יושב

בשולחן האוכל אם החבר הכי טוב שלי ואוכל איתו דג אחד גדול ואני מסביר לו מה יש בתוך הדג....

ואני מוציא את הכבד של הדג ועוד כמה חלקים

ובמציאות פתחתי אם החבר הזה עסק של ביצים

האם זה אומר משהו על העסק... אם תוכל בבקשה להסביר לי מה פשר החלום אני מאוד אשמח תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה
איני יודע לפתור חלומות.
למעשה אין אדם היודע לפתור חלומות. חלומות הם תהליך פנימי עמוק, שרק האדם עצמו יכול לבוא בשעריו.
מה שכדאי לעשות הוא לא להתמקד בחלום, אלא בתחושות שחשת בשעה שחלמת את החלום הזה. מה ההרגשה כלפי האכילה, כלפי הדג, כלפי החבר, כלפי הגילוי בדבר העסק של הביצים וכדו'. בכך יש אפשרות לחדור לתוך עצמך, כי לא עוסקים בתוכן אלא בעולם הפנימי שיצר אותו.
נראה כי זה הכיוון הטוב יותר.

כל טוב