חלום מפחיד על חצאית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/06/09 23:06 ה בתמוז התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

תחילה אני מצטערת על אורך המכתב אבל יש לי שאלה שנורא מציקה לי

חלמתי חלום מפחיד שאני קצת חוששת מאוד לפני כן חשוב לי לצין שאני בת 17 ואני מתחזקת בזמן האחרון עינין הצניעות תמיד בראשי אך עוד לא ישמתי אותו ,זאת אומרת שאני מתלבשת יותר צנוע ממה שהלכתי אבל מכנסים עדין קשה לי להחליף לחצאית קבוע.

החלום שלי הוא שאני אצל סבתא שלי ואני מתכוננת לאירוע עם המשפחה ואני מסתכלת במראה ולבשתי בגדים לבנים (היתי עם חצאית)ופתאום לא אהבתי את הבגדים ורצית להחליף אז ירדתי למטה כדי ללכת לבית שלי(אני גרה ליד סבתא שלי) ופתאום אחד השכנים גורר אותי ואני צועקת לאמא שלי שתעזור לי הוא מעביר אותי לצד השני שלי הכביד ובנתים כל המשפחה שלי כבר ירדה למטה ואז הוא צועק לאמא שלי שהוא ואח שלו ואביו הרדימו אותי באחד מימי השבוע ואנסו אותי אני זוכרת שבחלום רק התחלתי לבכות ואז פשוט פתאום אנשים שהם לא מהמשפחה שלי התחילו להגן עלי ולריב עם אותו הבחור ופשוט אנשים מתו אחד רב עם השני ואני זוכרת שלבסוף כשאני בחלום מסתכלת מהצד איך כולם מתים והיתה לי גם עוד תמונה שאני בעצמי הורגת אנשים ולבסוף נותרתי אני עווד אחד מאלה שבעצם הרגנו עומדים אחד מול השני , כבוד הרב החלום הזה מאוד מטריד אותי על האונס והכול אני נורא מפחדת האם זה אומר שעלי ללכת קבוע עם חצאיות בגלל שבחלום רצית להחליף למכנס? אשמח מאוד אם תענה לי החלום הזה מאוד חשוב לי .

תשובה

שלום

אין להתחשב כלל בחלומות כדבר משמעותי לבחירה האישית.

חלומות הם השפה בה הנפש שלנו מוציאה דחפים פנימיים שאנו מתעלמים מהם בהיותנו ערים.
אם חלמת חלום מפחיד, תרגעי, דברי עם חברה ושתפי אותה, ושכחי מהעניין השולי הזה.

מה שד' מדבר בחלומות, זהו רק לגדולי עולם, ולא לנו.

על כן, חשוב לחלום, לתת לנפש את מגרש המשחקים שלה, ולא לפחד מהדמיון של הנפש, גם אם הוא מוזר לפעמים.

עלייך לקבל את החלטותיך מתוך חירות ושמחה, ולא מתוך מורא ופחד.

שבי עם עצמך, בדקי לאן את הולכת. כיצד יראו ילדייך? כיצד תיראה שבת? כיצד תראה הזוגיות שלך? מה יהיו ערכי הבית שלך?

לאחר שתכריעי לאן פנייך מועדות, חשבי איך להגיע לשם.

לבוש מתאים, סגנון דיבור מתאים, הרגלים מתאימים, חברה מתאימה.

לא בגלל חלום, אלא בגלל שבחרת.

כל טוב