חלום מוזר... לי זה די דחוףףף

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/09/02 22:31 ח בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה, ערב יוה"כ ה'תשס"ג

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

שלום לכב' הרב,

קודם כל, רציתי לציין שאני לומד הרבה מאוד מתשובותיך (כחוזר בתשובה "טרי" :). ישר כוח!

היום בלילה חלמתי חלום, התעוררתי, חזרתי לישון והוא המשיך (לא יודע אם זה משנה משהו... רק ציון עובדה).

החלום היה שאבי מורי מסיע אותי עם שניים מאחיי. אני חשבתי שרק ליום, ומכיוון שידעתי שבמקום שחשבתי שניסע אליו לא אוכל בשום פנים ואופן להתפלל מנחה, וערבית אני נוהג להתפלל מאוחר, לא לקחתי סידור. בסופו של דבר, הגענו למקום די שונה. משום מה, כל הכיתה שלי היתה שם. מתישהו אחה"צ, אומרת המורָה "צריך עכשיו להתפלל מנחה". רק אז שמתי לב לכך שהיא דתייה.

הגענו לאולם התפילה, שהיה מאוד משונה, לכל הדעות - הנשים קדימה, מביטות צפונה, הגברים מאחורה, מביטים גם צפונה, דוכן הש"צ ביניהם (במערב - משמאל, מביט צפונה ג"כ) ומימין - ארון הקודש, במזרח.

המורה שאלה מי רוצה להיות ש"צ. מכיוון שכל כיתתי חילונית, ורק אני רציתי, הייתי הראשון.

והקטע המוזר ביותר - כולם התחילו להתפלל (אף שרובם לא-אוהבים דתיים (בלשון המעטה) ובימים רגילים מתייחסים אלי כאל מישהו נורא מוזר), ורק אני משום מה לא יכולתי. התחלתי "אשרי יושבי" - ואז נתקעתי... וראיתי שבסידור שקיבלתי "אשרי" שונה לגמרי! כולם סיימו, סיימו עמידה, ואני פשוט נ-ת-ק-ע-ת-י!

חלום אחר שחלמתי היה שהמורה שלימד אותי לבר-המצווה (ושלו חלק גדול מאוד בחזרתי בתשובה) כותב בשבת (בעברית) בעת שהוא בודק אותי לבר-המצווה (שהייתה באייר).

נא עזור לי לפרש אותם... האם הראשון אומר שתפילתי לא נשמעת? או שמא משהו אחר? והאם השני אומר שאני מחלל שבת, גם לא במודע?

יש לציין, שביקשתי באותו לילה מהקב"ה ית"ש שיודיעני בחלום האם יש לי נדרים, נדרים שבגללם אני (עדיין) בנידוי (כי הפרתי אותם) והאם תפילתי נשמעת.

תודה רבה מאוד!!

וסליחה על האריכות,

גמר חתימה טובה לך ולכל בית ישראל!!

בברכה משולשת,

אני.

תשובה

ב"ה.

ברכה ושלום.

כעת השעה 22.38.
מחר בבוקר בתפילת הבוקר תתפלל על החלום הזה בברכת כוהנים.
תכוון שהציבור יענה אמן בסיום התפילה שלך.

לאחר התפילה תעשה הטבת חלום כפי שמופיע בסידורים.

חזק ואמץ אחי !!!!

עוזיאל