חלום ולבטים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/03/12 11:53 כד באדר התשעב

שאלה

שלום רב,

לאחרונה(שלושה חודשים כמעט) סיימתי קשר ארוך טווח, שנתיים כמעט.

הבחור מקסים ופשוט מצאתי את עצמי במצבים שאני לא אוהבת את איך שהוא מתנהל בסיטואציה ולכן לא ראיתי את עצמי מתמודדת עם דברים אלו בעתיד בקשר נישואין איתו. הכרתי את משפחתו טוב מאוד.

אתמול חלמתי חלום, שאני נמצאת בחתונתה של אחותו הקטנה, ואני רצה ממקום למקום ומדברת עם אימו, ולפני החופה חיבקתי את אחותו ממש חזק ולאורך זמן.

בזמן החופה עמדתי מחובקת עם הבחור כשעל ראשי כיסוי ראש..

תקופת השלושת חודשים הללו היא תקופה שלא הייתה קלה לי, נתקלתי בהמון דברים, אני מרגישה שאני לבד ואין לי אף אחד לפנות אליו,וגם אם יש, הוא לא פנוי אליי. בנוסף אני נורא מבולבלת בנוגע לקשר עם הבחור.

רציתי לדעת מה החלום אומר כי זה נורא מטריד אותי..אני שלמה עם ההחלטה שעשיתי, אך מצד שני, משהו בי מתחרט..

תודה על התשובה ועל זה שהקדשת מזמנך!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החלום אומר את מה שאת אומרת: "אני מבולבלת בנוגע לקשר עם הבחור".

לפי מה שאת מתארת יש בהחלט הצדקה לבלבול שלך. מדובר במצב שקשה מאוד להחליט: מצד אחד זה לא ממש 'כן' אבל גם לא ממש 'לא', אפשר בהחלט להבין את המשהו בך שמתחרט...

את צודקת שבמקרה כזה הכי נכון להתיעץ, ולא רק כדי לברר את העובדות אלא בעקר כדי לברר את הרגשות שלך כלפי הבחור בנסיבות הללו.

לדעתי, במצבים כאלה, כשאנחנו לא מוצאים מישהו קרוב להתיעץ, נכון מאוד לשלם סכום כסף כדי להתיעץ בדרך הכי מדוייקת - אני מתכוון לפגישה עם יועצת - פסיכולוגית - עובדת סוציאלית וכד', מישהי שיש לך המלצות עליה.

בהצלחה!