חלב נוכרי

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/09/01 20:15 כ באלול התשסא

שאלה

האם מותר לאכול חלב נוכרי?

תשובה

ב"ה,

סוגיה זו נמצאת במחלוקת. הסכנה היא שמא יערבו חלב מבהמה טמאה, שהרי הכלל הוא שכל היוצא מן הטמא - טמא. לדוגמא - ידוע שמקומות מסויימים נהגו לשתות חלב גמלים. לכן, התירו לשתות חלב שנחלב על ידי גוי אם יהודי עומד על גביו. היינו יש מי שמשגיח ועוקב אחרי מכלול הפעולות הנעשות.
כמו כן, אין ספק שחלב ישראל עדיף על כל חלב אחר. למי שגר בארץ אין סיבה להשתמש בחלב עכו"ם. ואם מדובר במוצרי יבוא - הרי שכדאי להקפיד על מוצרי כחול לבן.
אולם, כיון שבמדינות רבות יש פיקוח על משק החלב ואין סכנה שיערבו חלב אסור עם חלב מותר, לדעת הרב פיינשטיין, מותר להשתמש במדינות אלה בחלב עכו"ם אף שאין זה לכתחילה.

סיכום הדברים - אם אתה שוהה בחו"ל ונזקק לחלב, במדינות אירופה ובאמריקה יש מי שסומך על הדעה המקילה.

בברכה,

שי