חלב נוכרי ואבקת חלב נוכרי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/05/11 12:06 יב באייר התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב:

לאחרונה החלטתי שאני אשתדל לא לאכול חלב נוכרי או אבקת חלב נוכרי.

מכיוון שהורי קונים מוצרי חלב נוכרי קשה לי להפסיק לאכול ורציתי לדעת אם זה נחשב שנדרתי נדר שאמרתי שאני אשתדל לא לאכול ואני צריכה לעשות התרת נדרים על מנת לאכול שוב מוצרי חלב נוכרי??

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אם החלטת 'בלב' ולא אמרת דבר זה לא נדר. אבל אם נהגת כך וחשבת שכך ראוי - זה הופך נדר מצד המעשה 'הטוב' שעשית מספר פעמים.

אם אמרת ש'תשתדלי' את צריכה להשתדל (או לעשות התרת נדרים). המלה 'להשתדל' באה כדי לציין שלא עושים את כל המאמצים כדי להצליח אלא עושים מאמצים סבירים. לעניות דעתי אם יש שם שוקולד או גלידה אסור לך לאכול אותם. אבל אם אמא שלך בשלה משהו שבמרכיבים שלו יש אבקת חלב נכרי והמנעות שלך לאכול עלולה לפגוע בה - אז עליך לאכול.

אגב, האם בדקת היטב מדוע להחמיר ולהמנע מאבקת חלב נכרי. יש רבנים גדולים שמתירים זאת. עייני בתשובה של הרב רצון ערוסי כאן

http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=55158