חלב אם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/07/07 14:34 כ בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול... האם חלב אם נחשב לחלבי לכל דבר ועניין? ואם כן, האם יש להקפיד עם תינוק על הפסק בין הזמן שאכל מרק עוף, לזמן היניקה?

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

חלב אם הוא כשר ודינו [כפרווה].

ראה מה נפסק בשולחן ערוך יורה דעה סימן פא סעיף ז

חלב אשה, מותר, והוא שפירש כגון שחלבתו לתוך כלי (או לתוך היד).
אבל גדול היונק משדי אשה, כיונק שרץ (אפילו חולבת לתוך פיו), ומכין אותו מכת מרדות (פי' על שמרד בדברי סופרים).
ותינוק יונק עד סוף ד' שנים לבריא, וה' לחולה אם לא פירש. אבל אם פירש, שגמלוהו שלשה ימים מעת לעת אחר כ"ד חדש, לא יחזירוהו. והוא שפירש מתוך בוריו, אבל אם לא פירש אלא מתוך חולי שאינו יכול לינק, ופירש, יכולים להחזירו.ואם יש סכנה, מחזירים אפילו אחר כמה ימים. ובתוך כ"ד חדש, אפי' פירש מתוך בוריו חדש או יותר, מותר לחזור ולינק עד סוף כ"ד חדש. "

עיין גם בתשובתי "הנקה בימינו" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=13333

בברכה,

.