חיקוי מורים וחברים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/04/02 14:21 ג באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

1.אני לומד בישיבה תיכונית במרכז הארץ. יש מורים מסוימים בישיבה (שמלמדים מקצועות תיכון) שמדברים במבטא, או בקול מצחיק.

האם מותר לחקות את הקול שלהם או המבטא שלהם, בדרך הצחוק והמליצות?

2. האם מותר לחקות חברים/מדריכים שמדברים בסגנון דיבור הנ"ל?

3. האם מותר לחקות רבנים שמדברים בסגנון דיבור הנ"ל?

בכבוד רב,

הראל.

תשובה

בס"ד

לא לא לא.

אפילו אם מישהו יאמר לך שהוא לא נפגע מזה. אני לא בטוח שזו האמת. ואפילו אם הוא מתכוון ברצינות אמתית. זה עלול להשתנות בזמן אמת - זאת אומרת בשעה שהוא ישמע אותך מחקה אתו - הוא עלול להעלב.

כבוד של בן אדם הוא דבר שיקר מאוד בעינינו - יותר משעה של צחוקים וכיף עם החברה.

רק רק רק בשעה שאתה יודע באיזה אופן פילאי שאין בזה שום עלבון לא לאדם עצמו ולא למי ששומע ולא הפחתת כבודו וכד' לא עכשיו ולא אחר כך - רק אז מותר.