חיצוניות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/04/10 17:56 כח בניסן התשע

שאלה

אני מסתכלת הרבה על חיצוניות שלי ושל אחרים. והרבה פעמים גם שופטת אנשים לפי חיצוניות. מה לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
את צריכה לעבוד יותר על הפנימיות.
תעבדי תחילה על הפנימיות שלך. תשימי לב מה אצלך בפנים ומה בחוץ. תחשבי איך אנשים יכולים לשפוט אותך אם היו רואים רק את החיצוניות שלך.
תתבונני באנשים קרובים אליך, שאת מכירה את הפנימיות שלהם. תתרשמי מהם כמה גדול המרחק בין הפנימיות והחיצוניות אצלם.
בכלל תנסי להתבונן פנימה - בכל תחום, בספר שאת קוראת, בלימוד שאת לומדת.

מצד שני תגני את עצמך בכל פעם שאת נתפסת לחיצוניות. תאמרי לעצמך - "שוב אני נתפסת לחיצוניות. אסור לי לעשות זאת!"
בהצלחה!