חיפוי על גנב זמן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/05/02 18:07 כה באייר התשסב

שאלה

בתוקף תפקידי במקום עבודתי אני ממונה על 2 עובדות ידוע לי שאחת העובדות יוצאת מהעבודה למטרותיה האישיות מבלי "לדפוק" שעון.בכל חודש אני צריך לחתום על דו"ח הפעילות של אותה עובדת.

כאשר העברתי נושא זה לאחראי עלי הוא אמר לי לא להתיחס לזה. האם אני מבצע את עבודתי נאמנה או שמא עלי לנקוט בצעדים אחרים.האם הנושא מסתבך אם ידוע שאותה עובדת עמדת לצאת לפנסיה ואם יבדקו נושא זה ישללו ממנה זכויות המגיעות לה?

האם כבוד הרב יוכל לציין את המקורות עליהם הוא מסתמך בתשובתו?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

אתה לא יכול לחתום על טופס של שקר. לדבר כזה לא צריך שום מקור הלכתי. ואם אתה רוצה בכל זאת
ראה במסכת שבועות דף לא/א
"מנין לתלמיד שיושב לפני רבו ורואה זכות לעני וחוב לעשיר מנין שלא ישתוק תלמוד לומר "מדבר שקר תרחק".
מנין לתלמיד שרואה את רבו שטועה בדין שלא יאמר אמתין לו עד שיגמרנו ואסתרנו ואבננו משלי כדי שיקרא הדין על שמי - ת"ל "מדבר שקר תרחק".
מנין לתלמיד שאמר לו רבו יודע אתה בי שאם נותנין לי מאה מנה איני מבדה - מנה יש לי אצל פלוני ואין לי עליו אלא עד אחד מנין שלא יצטרף עמו? תלמוד לומר "מדבר שקר תרחק".

כל הדברים הללו הם דבר שקר בלי שהאדם משקר בעצמו רק מחפה על השקרן ועליהם נאמר "מדבר שקר תרחק".

אינך צריך לדווח יותר מאשר לאחראי עליך. אבל לחתום על הטופס - אינך יכול.