חינוך

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/05/02 03:27 א בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

הנני תלמיד בשמינית ולפני ישיבה, אני שומע מהרבה חבר'ה תחושה של פריקה לפני הישיבה,

זאת אומרת הם יודעים ששנה הבאה הם הולכים ללמוד כמו שלא למדו כל הזמן בישיבה התיכונית ו"זוקים" עכשיו על הדת (חילולו שבת,צניעות עם בנות) הם יוצאים מתוך תחושה של שנה הבאה אני גם ככה הישתנה ואני אתחזק אז אפשר עכשיו להשתולל!

ואני הקטן עומד מהצד ומשתומם נוכח הגל הזה השאלה אם צריך להיכנס לוויכוחים עם אנשים הללו,הבעיה היא שיענו לי:"בשנה הבאה אני אתחזק עזוב אותי עכשיו"!

מה לעשות????

בציפיה לגאולה קרובה.

תלמידך,

תשובה

ב"ה

ערן יקר,

כשם שמצווה לומר דבר הנשמע כך מצווה שלא לומר דבר שאיננו נשמע. הכל תלוי באוירה שיש מסביב. אם אתה נמצא בשיחה של ארבע עיניים עם חבר קרוב, ואפשר להעלות את הנושא לדיון להועיל במשהו - אז קדימה. אבל אם אין ערך ויזלזלו במה שאתה אומר, אז חבל.
השתדל להתרחק ובעיקר, השתדל שלא לשמוע על מה מדובר. זה מטמא את הנפש ומרחיק מהחברים.
חבל שהם נמצאים בשפל כזה שבו הם נכנעים ליצריהם.

בברכה,

שי