חינוך ילדים בספרו של הרב אבינר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/04/11 14:03 כו באדר ב'

שאלה

שלום הרב. אני מודה לך על תשומת לבך. ברצוני לברר דברי תורה שלמדתי בספרו של הרה"ג הרב שלמה אבינר לגבי חינוך ילדים. בספרושל הרב שלמה אבינר חינוך באהבה לגבי מוסדות החינוך, מעבר מגן לבית ספר קראתי שהרב אבינר כותב שיש להתייחס בכובד ראש לאבחנה של הפסיכולוגיה ההתפתחותית כיוון שהמחקרים מראים שרוב הבעיות בבית ספר הם אצל השליש הגילאי התחתון בכיתה ולכן טוב יותר להפסיד שנה אחת ולהרוויח אחר כך את כל השנים כמו שאומרים חלל עליו שבת אחד כדי שיקיים שבתות הרבה.

רציתי לשאול את הרב האם לפי זה האם לכתחילה אם בני צפוי להיות בשליש הגילאי התחתון בכיתה א'

אזי מלכתחילה לא להעלות אותו לכיתה א' כיוון שאני מכניס אותו לחשש סכנה וכיוון שזו סכנה חינוכית שיש לה גדרים של פקו"נ במקרה של ח"ו חילון.ולפי זה אסור לי להכנס למצב הסכנה ולהמתין עד שכבת הגיל המתאימה. או שאני צריך לקחת סיכון או אולי להתיעץ עם אנשי מקצוע.

אני מאוד מודה לרב על תשובתו.

תשובה

ב"ה,

לשואל שלום,

לא הצלחתי להבין את שאלתך בקשר לדברי הרב שלמה אבינר,

איזה פיקוח נפש יש אם משאירים ילד עוד שנה בגן?

ולמה ישנה סכנת חילון,

בכל מקרה, דברי הרב אבינר בשם הפסיכולוגים נאמרו באופן כללי, וכל ילד צריך יעוץ באופן פרטי,

בברכה,

דני ארגמן