חינוך, דתלשי"ת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/06/09 21:43 כג בסיון התשסט

שאלה

שלום הרב!

ברצוני לשאול שאלה על חינוך ילדים

לפני כחודש גיליתי כי בתי איננה דתיה עוד

נראה לי שהיא עדיין שומרת שבת אך מפריעה לה הצניעות היא אינה רוצה לשמור עוד על צניעותה , דבר המתבטא בלבוש וההתקרבות לבנים , ידידים וחברים..

בעלי ואני ניסינו לדבר איתה כמה פעמים על הנושא אך ללא הועיל.

היא רוצה לחפש לה בית אחר , ליברלי יותר.

היא עדיין לובשת בגדים צנועים לידינו אך כשהיא לא איתנו היא לא הולכת כך

מה עלי לעשות האם עלי ללחוץ עליה או לוותר לה על זה?

תשובה

שלום

זו אכן מציאות מורכבת.

ההתנהגות שלך צריכה להתחשב בכמה גורמים-

א.מה היה עד היום. האם היה לחץ? האם זהו שורש העניין מלכתחילה? אם כן, אזי ודאי אין להמשיך ללחוץ.

ב.בת כמה הבת. האם היא עדיין באולפנה? מה דעת המחנכים?

ג.מיהם חבריה. האם זהו שורש העניין?

ככלל, לחץ אינו מוביל לתוצאה טובה ואמיתית, אך גם קבלה שלה בכל מצב יכול להוביל לפירוק גמור של ערכי הבית אצלה.

כדאי ללכת בשני קוים מקבילים-
הקו האחד, הוא שידור אהבה וקבלה שלה, שידור היותה רצויה בכל מצב, גם אם בכאב גדול.
הקו השני, הוא שידור אי הנוחות שלך, שידור הגבולות בהם עליה לעמוד על מנת שלא תראי בה מישהי המכאיבה לך(שוב, תלוי בגיל).

כיוון שזהו נושא עדין הקשור מאד גם לאישיות שלכם ושלה, כדאי לפנות לאיש חינוך או רב המכיר את המשפחה.

בהצלחה רבה