חינוך דתי מעורב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/02/02 03:16 כט בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שליט"א שלום רב,

אני הדרכתי בסניף פיתוח בב"ע, הסניף עצמו הוא מעורב, הפעולות הם מעורבות, וכך כל הפעילויות,

האם הרב מתפלא על דבר זה?

אז אוכל לספר לרב שבבית ספר היסודי שהם לומדים בו שנחשב בית ספר ממלכתי דתי של משרד החינוך, הם לומדים באותה כיתה - הבנים והבנות, בצורה מעורבת.

אני לא מבין כיצד משרד החינוך במחלקת החינוך הממלכתי דתי נותן שדבר זה יקום, אך זה דבר בפני עצמו.

בשנה הבאה, החניכים אמורים למצוא מקום לימודים לכיתה ז'.

בית הספר אינו מדריך את התלמידים מה לעשות,

ובכוונתם (הבנות) ללכת למקום לימודים פחות דתי,

בטענה שאולפנא ואולפנית זה לציבור החרדי!!

שהרי שם מקפידים על צניעות ולבוש וכו'.

חלק מהחניכים באים ממשפחות דתיות מאוד!!

ולדעתי בית הספר פוגם בחינוך הילדים!!!

דיברתי עם כמה הורים והסברתי להם בדיוק מה הולך להיות עם הבנות שלהם אם הם ילכו למקום שהם בחרו, אך אני לא יכול להתחרות עם בית הספר.

מה עוד ניתן לעשות??

ואיך יש כאלו בתי ספר דתיים שמחנכים לצביעות מעיין זו?

בתודה מראש,

תשובה

שלום וברכה
ישר כוח על עבודתך בענין זה המשך בדרכך ודבר על חינוך דתי טוב ורק כך אפשר להצליח.
אל תעשה את זה בכעס - רק באהבה ואמונה ובטחון ושמחה אפשר לשכנע ולהצליח.
פעם אחת של כעס יכולה להרוס הרבה עבודה טובה.
עלה והצלח