חימום אוכל בשבת

חדשות כיפה הרב בני לאו 18/04/02 01:52 ו באייר התשסב

שאלה

כיצד ניתן לחמם אוכל בשבת על פלטה?

תשובה

לשושנה שלום.
1.עליך להפריד בין מאכל נוזל ומוצק: נוזל אי אפשר לחמם על הפלטה בשבת כי כל נוזל קר (אפילו כשכבר היה מבושל וחם בעבר)שמתחמם נחשב לבישול ("יש בישול אחר בישול בנוזל). מוצק שכבר עבר תהליך בישול לפני שבת אשר לחמם, כי "אין בישול אחר בישול, במוצק. לדוגמה בורקס, ניתן להוציא מן המקרר ולהניח על גבי הפלטה בשבת.
2. נחלקו פוסקי זמננו אם מותר לשים את האוכל המוצק ישירות על גבי הפלטה (הרב עובדיה יוסף) או שיש להניח כלי ריק על גבי הפלטה ולהניח את ההוכל המוצק על גבי הכלי הריק (הרב מרדכי אליהו ועוד). המיקלים מסתמכים על כך שפלטה ביתית, שאין משתמשים בה אלא לצורך שמירת חום ולא לבישול, אין בה חשש של "מיחזי כמבשל, היינו מי שרואה את התבשיל על הפלטה לא יטעה לחשוב שבישלו אותו בשבת.
בברכה
בני לאו