חילול שבת במטבח ובח"א בבסיס

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/05/11 14:27 כט בניסן התשעא

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

אני נמצא בצבא בתור משגיח כשרות.

אחד מהנוהלים בצבא ביום השבת הוא שאסור לעשן אוו להדליק אור, אוו לדבר בפלאפון בתוך המטבח אוו בחדר האוכל.

אחד מהדברים שאני אמור להיות אחראי עליהם בשבת זה שאני אמור למנהוע מאנשים לעשות את הפעולות הללו.

וראם אני רואה חייל\ת שעושים זאת עליי להעיר להם. במקרה של פלאפון עליי לומר להם לנתק. השאלה שלי אם האם מותר לי לומר להם לנתק בידיעה ש-99% הם יקישבו לי. ואם אסור לי באיזו דרך עליי לעשות זאת?

אשמח אם תענה לי במהרה לפני שאסגור שבת בבסיס.

תודה

עידן

תשובה

ב"ה

שלום.

עתה צריך לפנות מיד למפקד הישיר שלך ולדווח לו על כך.
מבחינת הצבא יש פקודות ונהלים וזה מה שקובע. [נקודה.]

כל חייל וחיילת צריכים לשמור על הפקודות ועל הנהלים וכל הפרה של פקודה או נוהל מהווה עברה חמורה שיש עליה העמדה לדין ועונש לפי שיקול דעת המפקד.

ולכן טוב אתה עעושה שאתה לא מתעמת עם החיילים זה לא מסמכותך ולא מתפקידך !!
גש למפקד ותשוחח איתו על כך ותוודא שאכן הפקודה בסופו של דבר נאכפת.

אגב,שמעתי סיפור על רבי אריה לוין זצ"ל שהלך בשעת בוקר בשבת לבית כנסת .ובדרך פגש אותו איזה יהודי שהיה עם סיגריה דלוקה בידו .ואז האדם הזה שאל את רבי אריה לוין בלי לדעת עם מי הוא מדבר "היכן מגיעים לבית מלון פלוני בירושלים" אז רבי אריה לוין אמר לו:
בוא איתי ואראה לך היכן המלון"ואחזו בידו והלכו יד ביד.
וכך הולכים בירושלים בשבת בבוקר לפני התפילה הרב שאוחז בידו של יהודי האוחז סיגריה דלוקה בידו השניה.
וכשהגיעו למלון אמר לו רבי אריה "הנה כאן המלון וברכו לשבת שלום במאור פנים והלך לו לבית הכנסת.

האדם הזה כל כך התפעל מאותו יהודי בעל חזות חרדית [שלא העיר לו מילה וחצי מילה על הסיגריה בשבת אלא עטף אותו בהמון אהבה וחום ומסירות נפש] עד שהחליט שיותר הוא לא מעשן בשבת בפהרסיה ולאט לאט חזר לחיק היהדות.

["הוי מתלמידיו של אהרון :אוהב שלום ורודף שלום אוהב את הבריות (ומתוך כך) ומקרבן לתורה"]

בהצלחה אחי,

עוזיאל אליהו,

.