חילול שבת בבית ההורים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/11/10 23:36 ד בכסלו התשעא

שאלה

בני וכלתי רכשו דירה חדשה שהם אמורים להכנס אליה בעוד שנה, הם מעוניינים עד אז לגור בביתנו מטעמי חיסכון, הם לא שומרים שבת למרות ששניהם מבתים דתיים, אנו ההורים שומרי מצוות.

אנחנו נשמח לארח אותם לשנה אבל האם ניתן לבקש בשנה זו שלא יצאו מביתנו לנסיעות בשבת ויחזרו בשבת, בחייהם הפרטיים ובביתם שינהגו כרצונם לנו מאד יפריע שהם יסעו בשבת מביתנו בתקופה שהם יגורו אצלנו, האם מטעמי התחשבות בנו זכותנו לבקש זאת?

תשובה

ב"ה,

לשואל שלום,

בודאי שזכותך לבקש מהם,

גם מהצד הכלכלי הפשוט, הם חוסכים אלפי שקלים, ראוי שיתחשבו במי שמארח אותם בחום!

גם בלי השיקול הכלכלי, אדם צריך להתחשב ברגשות הזולת, קל וחומר ברגשות הוריו,
אפילו אם הוא לא מאמץ את אורח חייהם,

כמובן צריך לדון על באופן שהם יוכלו לקבל זאת.

בברכה,

דני ארגמן