חיי עושר לרבנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/03/02 08:23 ו בניסן התשסב

שאלה

בשבת בערב דברנו על כל העניין של רבנים בעלי כוחות מיוחדים, והשיחה גלשה לחיי העושר של הרבנים.

וחברי שאל אותי שאלה, איל יכול להיות שרבנים גדולים אינם חיי פשטות, וזה לא אומר ליסוע בסוברו, אבל אולי וולוו או רכב יוקרתי טוב, אך ישנם רבנים שנוסעים במכוניות פאר, דבר זה איפא שהוא מוגזם, מכיוון שזה יכול "להוציא את העניים", אני רוצה לשאול את הרב מדוע אין הרבנים מצטנעים באוטו טוב אך פשוט?

תשובה

השאלה היא שאלה טובה.
אבל יש כמה תשובות בדבר.
א] המכוניות הטובות הם גם יותר חזקות יותר מהירות ויותר בטיחותיות. רבנים שנוסעים מאות קילומטרים למסור שיעורים כאן ושם ולחזק רוח ולהשפיע בבתי ספר ובכל מקום כמה פעמים כל שבוע צריכים להגיע רעננים ולא מפורקים מהטלטלות של המכונית.
ב] יש אנשים (לא כולם אבל הרבה) שלא ישמעו לדברי הרב אם לא תהיה לו חליפה מכובדת. או אם הוא לא יבוא במכונית מהודרת. זה לא מצב אמיתי אבל אלה החיים ואם על מנת שישמעו דבריך אתה צריך לנהוג גינונים – עשה כך העיקר שהדברים ישמעו.