חייבת להסתפר מיד בצאת הצום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/08/11 00:06 ב באב התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש לי שתי שאלות:

א. השנה יום אחרי תשעה באב אני נוסעת למחנה התנדבותי.ברצוני להסתפר.האם מותר בצאת תשעה באב לעשות זאת?(אני לא נהנית כלל מתספורות, זה רק בגלל הצורך)

ב. אני משתכרת ממלצרות ואני חוסכת את הכסף ללימודים(אני מממנת לעצמי את שכ"ל).האם עלי לתת מעשר עני?ואם כן, האם מותר להשתמש בחלק מכסף זה גם לשיעורי תורה שאני שומעת שגובים עליהם תשלום?או שאת כל הכסף עלי לתת לנזקקים?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה
שלום.

1)אם שעתך דחוקה ואת לא יכולה לחכות עם זה לכל הפחות עד חצות היום העשירי אז מותר לך להסתפר בצאת הצום וגם להתקלח ולכבס כמובן כשזה שעת הדחק.

עייני נא בתשובתי ["מה קרה ביום שאחרי"- הלכות עשירי באב ]ב: https://www.kipa.co.il/ask/show/44075 .

2)אני מניח שהתכוונת למצוות הצדקה . ובודאי שאת חייבת לתת צדקה כפי ראות עינייך. ולגבי מעשר כספים המנהג הוא שצריך להפריש מעשר כספים מהרווח שנשאר בניכוי ההוצאות.

בברכה,

עוזיאל אליהו

.