חיזוק התנחלויות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 07/04/02 13:12 כה בניסן התשסב

שאלה

האם מותר ללכת לחזק ישובים ביש"ע (במצב הנוכחי) למרות התנגדות ההורים?

תשובה

ב"ה ב' אייר תשס"ב

לנעמה שלום!

על פי ההלכה כבוד אב ואם משמעותו עזרה להורים בפעולות שיש לבצע עבורם: "מאכילו משקהו וכו'", מורא אב ואם האיסור הוא לפגוע בכבודם כמו לסתור את דבריהם או לקרוא להם בשמם או לשבת במקומם.
כל דבר שהבן או הבת רוצים לעשותו לצרכם הפרטי אין הם חייבים לשמוע בקול ההורים למרות שרצוי לשמוע את דעתם, ולעיתים להתחשב בה, ובודאי אסור לזלזל בדבריהם, בודאי כשמדובר על עיניני מצוה כמו חזוק ישוב הארץ או גמילות חסדים. ולכן בנוגע לשאלתך רצוי שתשמעי את דעת הורייך ואם חשקה נפשך לקיים מצוה גדולה זו, הסבירי להם בדרך ארץ ובדרכי נעם את הדברים מתוך תקוה שהדברים יתיישבו על לבם, ואם לא תצליחי בכך אינך חייבת לקבל את דעתם.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת