חיוב במצוות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/10/10 05:32 כו בתשרי התשעא

שאלה

שלום רב, לפני כשנה הובחנתי בסכיזופרניה, כדי להימנע מהתפרצות המחלה אני נוטל תרופות ובכל זאת יש לי מחשבות שווא על היותי משיח לא שיש במחשבות שלי ממש מצד שני איני יכולה להימנע מהם. לא מזמן קראתי אצל הרמב"ם בהלכות עדות פרק ט הלכה ז על הגדרה של שוטה. השאלה שלי אם אני עונה להגדרה של הרמב"ם? אם ההלכה כמותו? ואם זה אומר שאיני חייב במצוות?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ב"ה, אתה לא מוגדר כשוטה, אלא כמי שיכול לקבל החלטות והכרעות ולעשות אותן.
מה שכדאי לעשות הוא קמעא קמעא. אם אינך יכול לקיים את כל המצוות, והלחץ לעשות זאת מחריף את מצבך הנפשי - התחל וקיים את מה שאתה יכול לקיים ולשמור עליו, וכך תתקדם עוד ועוד.

כל טוב ורפואה גדולה