חידוש חתימות מחוקות בכתובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/06/02 01:49 כג בסיון התשסב

שאלה

ביום חתונתי חתמתי על כתובה מעוטרת שמוסגרה ותלויה על קיר בסלון ביתנו. לאחרונה שמתי לב שהדיו של העט ששימש לחתימתי ולחתימת העדים דהה מאד והחתימות כמעט נעלמות. האם ניתן להוציא התמונה מהמיסגור ולעבור מחדש על החתימות לפני שידהו לחלוטין (חתימת החתן והעדים)? בביתנו אין כתובה נוספת, אך יש להניח כי קיימת בזו ברבנות...

תשובה

בס"ד

אם קיימת ברבנות - אינך צריך לחדש את החתימות. בכל מקרה מותר לך לחדש את החתימה שלך
אסור לחדש חתימות העדים - זה נקרא זיוף!!
ואפילו שזה אמת.
מה שצריך לעשות על מנת לקיים שטר שעומד להמחק זה:

שולחן ערוך חושן משפט סימן מא סעיף א

מי שבלה שטר חובו והרי הוא הולך להמחק -מעמיד עליו עדים ובא לבית דין, והם עושים לו קיום. ועדות זו שמעידין על השטר יכולין להעיד שלא בפני בעל הדבר אבל עידי השטר עצמם, אין כותבין לו שטר אחר אף על פי שנמחק בפניהם, אבל באים לבית דין ובית דין עושים לו קיום.
כיצד מקיימים שטר זה?
כותבים שטר אחר, ואומרים: אנו בית דין פלוני ופלוני ופלוני, הוציא פלוני בן פלוני שטר נמחק לפנינו, וזמנו ביום פלוני, ופלוני ופלוני עדיו;

וכותבים השטר מזמן הראשון ולא מזמן שכותבין לו בית דין.