חידוש או פירוש לדברי חסידות, מותר או אסור.

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/10/02 16:50 כב בחשון התשסג

שאלה

לכבוד הרב,

לאחרונה התחלתי ללמוד ליקוטי מוהר"ן. כתבי רבי נחמן מברסלב ידועים כדברים הטומנים בחובם רזין דרזין. ובכל זאת, כיון שיסוד החסידות ע"י הבעש"ט היה לקרב את הדברים העליונים לעם, האם מותר לי להסיק מסקנות ע"י הצלבת מקורות ומושגים שרכשתי במשך לימוד כתביו?

כמו כן לאחרונה בלימוד התחדש לי איזה דבר מדבריו, האם מותר לי לכתוב את החידוש הזה או שכיון שאני לא בדרגה שאני יכול להגיד שיש משהו בדברים?

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

את כל חידושיך הראה לאדם שהוא בקי בענינים אלו מאוד.
ראה אם חידושיך הולכים בדרך נכונה או שיש לך טעות אחד או שתים
- אל תמהר להסיק מסקנות.
ראה איפה הטעות ולמד לשפר את עצמך. עד שתשמע מאותו מומחה שאתה יכול כבר להסיק מסקנות לבד.