חיבוק לאח 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/02/02 03:01 ב באדר התשסב

שאלה

בעזרת צור ישראל וגואלו.

לכבוד הרב שליט"א!

ראיתי את תשובת הרב בנוגע לחיבוק בין חייל לאחותו הקטנה מעל גיל בת מצווה והרב כתב כי "מותר ולא כדאי" וכי הרמב"ם כתב כי זה "מנהגי שטות".זכורני כי הרמב"ם כותב "ודבר זה אסור הוא ומעשה טפשים הוא"(איסורי ביאה כ"א ו') ומעין זה כתב מרן בש"ע (אבה"ע כ"א ז') -"ודבר אסור הוא וכו'" וכן הסכים עימי בשעתו מו"ר הרב לוונטהל שליט"א. אבקש אם יוכל הרב שליט"א לבאר לי ענין זה.

תשובה

כונת הדברים שאין בזה איסור עריות הרגיל אבל בודאי אין לעשותו.
תודה על דבריך