חטא הקדמון 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/02/02 06:51 כו בשבט התשסב

שאלה

שלום הרב,

לא טעיתי, מדובר בחטא נקדימון. הרב באולפנא הסביר שבשעת הווסת אסור לבת להכנס לבית קברות, ומי שעושה כן מסתכנת ב"קללה"-היא לא תתחתן, היא תסבול מעקרות וכו'. האם אכן קיים דבר כזה, ואם כן מהו מקורו?

תשובה

בס"ד

כל מה שאת כותבת שייך לחטא הקדמון שהוא החטא שבעקבותיו בא המוות לעולם ובעקבותיו אשה סובלת בעת ווסתה, ובעקבותיו באה קללה לעולם, וכו'
כל אלה שייכים באופן זה או אחר לחטא הקדמון - שאנו מנסים להשתחרר ממנו במעשינו ובאמת מאז חטא אדם הראשון עד ימינו אנו משתחררים לאט לאט מחטא זה וחוזרים למצב שקודם החטא.
אם זה בעבודת האדמה
אם זה בסבל בלידה
אם זה במיתה בידי נחשים
אם זה ביחס משפיל כלפי נשים
בכל הדברים הללו אנחנו משתפרים והולכים וכולם הם תוצאה של חטא אדם הראשון שאנו הולכים ומשתחררים ממנו.

נ. ב. לא מכיר כלל את המושג חטא נקדימון.בגלל שאלתך חיפשתי בכל המקורות שאני מכיר ולא מצאתי.
אם אכן הדברים כך שמדובר בחטא נקדימון - אשמח לשמוע על כך וללמוד עוד משהו חדש.