חטאת נעורים

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/03/02 10:23 טז בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

אני מעדיף להשאר בעילום שם ברשותך.

הרב, אני זה לא כמו שאר הסיפורים על חטא נעורים וכזה לא חלילה שאני מזלזל אבל,

המקרה שלי קצת יותר מסובך.

אני כותב מכתב זה שליבי כואב מאוד.

אני ממש מצטער על מעשי בעניין שפיכת זרע לבטלה.

לפני כ-3 שנים חטאתי בחטא נורא זה ועשיתי תשובה.

החזקתי מעמד עד ללפני חודשיים ששוב נפלתי ועד היום כל פעם אני מנסה לקום.

נופל קם נופל קם אני לא בנאדם שמתייאש את זה לימדו אותי שאסור להתייאש וחייבים להלחם.

אני נלחם כבר חודשיים מרבה תפילה משתדל למרות שבזמן האחרון לא יוצא לומד תורה מרחיב דעת כל ערב וצהריים

נלחם בקרבי אבל עדיין לא הצלחתי.

אני מודע לכך שאני משחית זרע דבר יקר כל כך, מכעיס את הבורא במקום להרבות זכויות דווקא בימים נוראים אלו.

אני מודע לעונשים ואני מודע לכל מה שכרוך מסביב לנושא זה.

אני בעצמי ייצעתי להרבה ממכרי בנושא, הם רואים בי איזה "צדיק" או משהו אך בתוכי אני יודע שלא

ומנסה באמת להשתנות אך ללא הצלחה.

מה עלי לעשות איך להפסיק עם זה ואיך לעשות תשובה?

תודה רבה ושבת שלום

אני שולח את זה 2 דקות לפני כניסת שבת אז אל דאגה כבוד הרב זה לא נשלח בשבת!!!

תשובה

ב"ה

שלום לך!

א. אני יודע שצורת ההתמודדות שאני מציע לך שונה מהמקובל.

ב. היציאה מהעצב, מהתוגה, מהשבר הפנימי היא חלק מהיכולת להתמודד עם שאלת הוצאת זרע לבטלה. אין אפשרות להתמודד עם שאלות אלה מתוך תחושה של שבר ובכי ונהי ומספד. לעניות דעתי זה לא מתאים לדורנו. עכשיו צריך לקום על הרגליים ולהביט קדימהולהתמודד אם שאלות אלה מתוך שמחה ואמונה בכח שיש לנו. זה לא מספיק להגיד:"אני לא מתייאש". צריך זקיפות קומה פנימית. צריך להאמין בכוח שלך להתמודד ולהמשיך קדימה מבלי ליפול.

ג. מי שמתמודד עם בעית הוז"ל לא יצילח אלא אם כן יבין שהבעיה היא הרבה לפני: בענייני הסתכלות, בשאלת טהרת המחשבה. ראיתי פעם, כמדומני בשו"ת פני יהושע, שלעיתים יש בהוצאת ז"ל מעין רודף. אדם מביא עצמו למצב שהוא כבר לא מסוגל להתמודד ונשבר. השאלה היא איך בונים מערכת חיים מרוממת שלא עוסקת רק בבריחה מפני הוצאת ז"ל אלא מבינה את הערך של חיים מלאי קדושה שדרכם בכלל לא מגיעים למצבים אלה.מו"ר הרב אורי כהן שליט"א הסב את תשומת לבי לכך שכאשר יעקב נישא, צויינה מידתו היחודית בכך שלא ראה טיפת זרע אחת עד שנשא את רעייתו לאישה, ומכאן שזה פלא גדול ולא מהדברים המצויים אצל כולנו. צריך להתמודד עם כך, צריך לרצות, להשתדל להתגבר. אבל לא צריך ליפול מכך כשזה קורה.

ד. בכלל, אני מאמין שהעיסוק בנתינה וביצירה ומיעוט הפרטיות מסייעים להתמודד עם שאלה הבטלה המביאה לידי חטא. לכן, הוסף תפילות גם התמסרות למען הכלל והפרט. השתדל למעט בעיסוק מיותר בעצמך. הפרטיות היא יסוד לחטאים הגדולים.

התמלא בעוצמה, בתחושה של חוסן פנימי ובשמחה ובעז"ה תראה ברכה גדולה.

בברכה,

שי