חזרתי בתשובה ויש לי כלב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/03/02 16:15 טו בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

בשבועיים האחרונים אני האדם המאושר ביותר בעולם: חזרתי בתשובה. יש לי כלב ושמו "פפי",

חברים דתיים אחרים שלי אומרים לי למסור אותו.

אני מאוד אוהב את כלבי ורציתי לדעת אם מותר או אסור להחזיק כלב בבית?

תשובה

בס"ד

שלום

הצלחה רבה בדרכך שהיא דרך חדשה, אבל זו דרך שיש לה הרבה הרבה נסיון חיים.

חלק מהנסיון הזה מלמד שיש בעיה עם החזקת כלב. הוא נחמד אליך אבל הוא לא נחמד בדרך כלל לאחרים.
לפעמים הוא נובח על אנשים אחרים שלא יודעים להתנהג אליו. אולי הם אשמים, אולי לא? זה בכלל לא משנה. מה שחשוב הוא שיגרם להם צער גדול.

הוא גם יכול לגרום גם הפלה לאשה בהריון. אולי בחוסר ידע היא תפחד. ועד שתסביר לה שאין בזה סכנה היא כבר תפיל.

לכן אמרו לכך החברים שלך נכון מאוד. מסור אותו למקומות של ערי ספר וכד' ששם הוא יכול להועיל בשמירה והתועלת לציבור גדולה ממנו. כי "חזרה בתשובה" היא גם כלפי אלוקים וגם כלפי אדם.

בהצלחה בכל