חזרה מהתאסלמות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/08/14 09:43 יג באב התשעד

שאלה

שלום

במידה ואמרתי את הצהרת ההתאסלמות, האם זה הופך אותי חס ושלום למוסלמי?

בתודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה הזאת מעידה על מתח רגשי רב.
אתה עושה מעשה מאוד מאוד קיצוני ולאחר מכן נבהל וחושש מהנזק של המעשה (הדבר התבטא גם בשאלה הקודמת ששאלת...).
שורשי ההתנהגות שלך לא נמצאים באמונה אלא במצב נפשי מאוד רגיש ולא יציב. נראה לי שמלבד הבירורים באמונה חשוב לך מאוד ללכת לטיפול נפשי.

בתשובה לשאלתך:

יהודי לעולם נשאר יהודי!!!
אבל המעשה החמור שנעשה צריך תיקון גדול.

כפי שקובע הרמ"א (יו"ד סי´ רסח סע´ יב) כותב: "ישראל מומר שעשה תשובה, אינו צריך לטבול. רק מדרבנן יש לו לטבול ולקבל עליו דברי חבירות בפני שלושה".

באופן מעשי עליך לפגוש רב ולספר לו בדיוק את הדברים שעשית (בכלל לא ברור שאתה באמת מומר. תלוי באיזה הקשר ובאיזו כוונה נאמרו הדברים) אלו לא דברים שיכולים לקבל פתרון מלא בשו"ת אינטרנט.

במידת הצורך הרב ישב עם עוד שניים כ´בית דין´ כדי שתצהיר בפניהם שאתה יהודי בלב שלם. אולי ימליץ לך לטבול במקווה כדי להשלים את התיקון.

כך מסביר הבית יוסף (סימן רסח):
"כתב נמוקי יוסף בשם הריטב"א... ישראל שחטא ועשה תשובה דכולי עלמא שורת הדין אינו צריך טבילה אלא קבלת חבירות בפני בית דין לכתחלה, ואף על פי כן טובל הוא מדרבנן משום מעלה... וכן כתב הר"ש בן הרשב"ץ בתשובה (שו"ת הרשב"ש סי´ פט) בני האנוסים כל שאמם מישראל אפילו מכמה דורות... אין להם דין גרים כלל ואין לנו להבהילם ולהחרידם כשבאים לחזור בתשובה ואין צריך להודיעם קצת מצות קלות וחמורות לפי שהם מחוייבים במצות כמונו והם מושבעים ועומדים מהר סיני".

ועיין
http://www.hebrewbooks.org/pagefeed/hebrewbooks_org_27865_6.pdf

אנא, שמור על נשמתך הטהורה!