חזרה בתשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/05/12 11:14 ד בסיון התשעב

שאלה

שלום רבינו , מה שלומך ?

כמה זמן מתרחש תהליך החזרה בתשובה ?

איזה תהליכים עובר האדם בעת החזרה בתשובה ?

תוכל להרחיב בעניין זה ?

תודה מראש כבוד הרב , שתהיה שבת שלם

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כמה זמן מתרחש תהליך החזרה בתשובה?

חזרה בתשובה מתרחשת כל החיים, מי שחדל לחזור בתשובה נמצא במצב קשה ביותר של התנוונות אמונית.
יש חזרה בתשובה על דברים שקלקלנו (אם דברתי חלילה לשון הרע) עלי לתקן זאת.
יש גם חזרה בתשובה, על דברים שבכלל עוד לא התחלנו לתקן (לברך בתשומת לב את ברכות הנהנין "בורא פרי העץ וכד'") התשובה היא לדרוש מעצמי גם דברים כאלה.

איזה תהליכים עובר האדם בעת החזרה בתשובה ?
אדם מאמין שמקשיב לנשמתו, נמצא כל הזמן במידה מסוימת בדרך של תשובה. זו דרך מורכבת שיש בה רגעים קשים של הכרה בחטא וחרטה. ולצידם יש רגעים יפים ושמחים של תחושת התקדמות והתעלות. הדברים מתרחשים במעגליות מסוימת: ירידות ועליות, כאב ושמחה...

תוכל להרחיב בעניין זה ?
התשובה היא אחד התכנים המרכזיים בחיי המאמין. המושג "תשובה" מבטא את כל מה שקשור בהתקדמות והתחזקות ברוח ובקיום המצוות. לכן אמרו חז"ל: במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד.
מי שרואה עצמו צדיק גמור, ממילא נעצר בתהליך ההתקדמות שלו וזה פוגם בו.
לעומתו מי שרואה עצמו בעל תשובה נמצא בתהליך מתמיד של התקדמות והתחזקות וזה יתרונו הגדול.