חזרה בתשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/11/11 22:07 יג בחשון התשעב

שאלה

שלום לרב וישר כוח על פועלך.

חברה שלי נמצאת בתהליך של חזרה בתשובה. היא מאוד מאמינה במה שהיא עושה, אולם אני חשה כי היא עוברת את התהליך מהר מדי, וזה גורם לה להמצא במצב נפשי לא טוב.

אני דואגת לה, ורוצה שהיא תעבור את התהליך הזה בצורה בריאה.

האם קיים גוף או מקום (לא חרדי) שבו יוכלו לתת לה הדרכה כיצד לעבור את התהליך בהדרגה ובבטחה? (עדיף משהו באיזור אוניברסיטת בר-אילן).

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל מה שקשור למצב נפשי לא טוב, צריך תמיכה נפשית, בין אם מדובר בחזרה בתשובה או בכל דבר אחר (לימודים, עבודה, זוגיות וכד').

חבל שמתיחסים בחשד וביראה לקשיים נפשיים ולכן נמנעים מלבקש תמיכה וטיפול.

בכל מעגל חיים אפשר למצוא גורם שיכול להעניק תמיכה נפשית. אם היא לומדת בבית ספר צריך לפנות ליועצת. באוניברסיטה יש שרותי בריאות נפש. ובכל יישוב יש מחלקת רווחה. אפשר לפנות גם לרופאת משפחה במרפאת קופת חולים - היא יודעת כיצד לסייע.

באשר לסיוע בתהליך התשובה אפשר לפנות אל:
מכון מאיר
מעייני הישועה
'נהורא' של ישיבת רמת גן
ראש יהודי

בברכה