חזרה בתשובה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/05/09 15:53 ג בסיון התשסט

שאלה

אני לומד בישיבה תיכונית ואני מתחיל לחזור בשאלה. א.האם כדי לי להשאר בישיבה?

ב.מה לעשות כדי להתחיל לחזור בתשובה?

תשובה

שלום

ראשית, אני ממליץ לדבר עם אבא ואמא.
הם אוהבים אותך, ויוכלו לייעץ לך את דעתם המנוסה.

בנוסף, כדאי לפנות לדמות חינוכית שאתה מעריך בישיבה, ולשתף אותו בלבטים שלך.

אמנם, אם אתה חש שהמציאות בישיבה אינה מחזקת אותך, ואולי אף גורמת לך לסלוד מהתורה, אני ממליץ לבדוק ישיבות אחרות, בתיאום עם ההורים והר"מ שלך.

על מנת לחזור בתשובה יש צורך בכנות גדולה ובענווה גדולה.

כנות- להכיר בסיבה האמיתית שאתה רוצה בגללה לצאת מהעולם הדתי. לא תירוצים נוחים, אלא סיבה אמיתית. לפעמים חבר חכם או מחנך קרוב יוכל לסייע לך לראות את המניעים האמיתיים שלך.

ענווה- להכיר בעובדה שאינך במצב בו אתה יכול לשפוט את העולם הדתי ואת התורה.
אתה בגיל העשרה, עם מעט נסיון חיים ועם סערת נעורים. זה קשה לזכור ולהכיר בכך, אך זו האמת וחשוב לזכור אותה כשמתחילים לצאת מהעולם הדתי ומקבלים הכרעות שישפיעו על העתיד שלך.

הכי חשוב, אני ממליץ לך לדבר עם חבר קרוב על מה שאתה עובר, ולבקש ממנו סיוע. סיוע בשיחה, בשותפות בכאב, סיוע בהחלטה.

החלטה מוצלחת