חזון איש מול הגר"ח נאה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/12/12 00:23 ה בטבת התשעג

שאלה

ישנה את המחלוקת הידועה בין החזון איש לגר"ח נאה לעניין שיעור המידות.

ידוע שהליטאים בבני ברק הולכים רק לפי החזון איש, והחסידים הולכים לפי הגר"ח נאה.

האם יש מישהו שעליו סומכים רוב רבני הציונות דתית, או שגם פה חל הכלל ""ספק דאורייתא לחומרא, ספק דרבנן לקולא"?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

זו לא חלוקה של חסידים וליטאים אלא זו מחלוקת קדומה עוד מימי הנודע ביהודה בשאלה האם הזית התקטן.

את שיטתו של הצל"ח וסיעתו אימץ החזון איש, וכך פוסקים ההולכים על פי פסקיו.

המשנה ברורה כתב להחמיר בדין דאוריתא.

הרבנים הספרדים הולכים כמנהג ירושלים שהכזית לא התקטנה.

אין פסיקה של רבני הציונות הדתית בענין זה.

בברכה,

דני ארגמן