חור שני באוזן - הלכות איפור

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/08/03 16:13 ח באב התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!

יש לי בעיה אני לא יודעת אם יש איסור על ניקוב חור שני באוזן אם מותר או אסור

אשמח אם תוכל לענות לי

בברכה

לבנת

תשובה

בס"ד

אם זה יפה וזה טוב למה לא?

רק צריך להזהר שלא לפגוע בעצמך יותר מידי למען היופי. היופי הטבעי הוא העיקר ולא כל הצבעים והתוספות.

יש נשים שלא כל כך מבינות את הענין וכמסתכלים עליהם רואים רק [פלסטיק וזכוכית, מייק אפ וצבע.] הם מדגישות את היופי החיצוני ושום משהו מעצמן.

האיפור הזה הוא חלק מצורת החיים שמעריכה כל מה שמבחוץ.
חיים של חיצוניות!!
כל מה שנראה, כל מה שהחברות המתעושות מייצרות. כל מה שיצרני האופנה אומרים שזה טוב. הן לא מתיחסות כלל ליופי שנתן להם אלוקים. וחבל.

לכן בבואך לטפל בעצמך, לאפר את עצמך ולהתיפות, ראי נא לעשות כן באיפוק וידיעה שהאיפור לא בא על מנת להסתיר אותך אלא על מנת להדגיש את היופי האמיתי שלך.

כל זאת כמובן בצניעות הראויה, שלא להתאפר באיפור צעקני ולא בתכשיטים נוצצים. לא בדברים המושכים את תשומת לב כולם. ולא בבושם ההולך מסוף הרחוב ועד סופו. זכרי שאת "בת מלך" ולא אחרונת השפחות.

[הכל באיפוק ובצניעות. ]

בהצלחה