חוק

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/01/02 04:26 י בשבט התשסב

שאלה

אם אני נוהג ואין לי רישיון האם זה עברה

והורי מרשים לי

תשובה

ב"ה

ברכת ה' עליך!

שלא תעיז ליסוע ללא רשיון! גם אם ההורים שלך מרשים לך, אסור לך ליסוע ללא רשיון.
מדין תורה אסור לך ליסוע שהרי אין לך עוון חמור כמו לקיחת נפש. ממש רציחה! לא את עצמך אתה מסכן אלא את כל מי שנמצא על הכביש בשעה שאתה נוהג. מה הם אשמים שאתה נוהג שלא כחוק?! מה הם אשמים שהוריך לא נוהגים באחריות מספקת?!
אתה יודע, שאם תפגע, אינך מבוטח ואז גם תיפול לעומס ומטלה על הוריך, המשפחה והחברים.
וגם אם אתה יודע לנהוג, אסור לך. כי חבריך ילמדו ממך, והם לא מוכשרים כמותך, הם יגרמו לתאונה נוראה. גם אז, אתה חייב לדעת שלמדו זאת ממך!

ובכלל, חוקי המדינה אינם חוקים של מדינה זרה שאנו מרגישים ניכור וזרות אליה ואל מוסדותיה. זוהי המדינה שלנו, שכולנו אוהבים ומחוייבים לה. זוהי מדינת ישראל, ראשית צמיחת גאולתנו, יסוד כיסא ה' בעולם. לדעת חלק מהפוסקים לכנסת יש דין של מלך. ואז אתה נחשב ל"מורד במלכות".

אל תיסע בלי רשיון. זה מסוכן. לעצמך לזולתך. זה אסור על פי ההלכה ועל פי החוק.
סע כחוק, סע בדרכים ישרות ותראה ברכה לך ולעולם.

בברכה,

שי