חוק לישראל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/03/10 20:35 ה בניסן התשע

שאלה

שלום לכם האם בשעות הערב מותר לקרוא בחוק לישראל מקרא ,פרוש

,נביאים ,כתובים גמרא ומשנה ומה זה נותן אם אני קורא בארמית ולא

מבין?

תשובה

בס"ד
מותר לקרוא בחוק לישראל בערב - למיטב הבנתי, מדובר על פרקי לימוד והערב הוא זמן ראוי ללימוד.
אם אתה קורא בארמית ולא מבין אתה יכול לעיין בפרושים ולהבין.
יחד עם זאת - לשפה הארמית יש מעמד מיוחד ,זהוי שפה שמוגדרת בלשון חז``ל כמובחרת ומייצגת את הלשון המיוחדת לבני ישראל שאין למלאכים הבנה בשפה זו.(לא נכנס כעת לטעם הדבר) ולכן התורה שבעל פה שזה שייך לבחינת המקבל- בני ישראל כתובה בלשון ארמית.

הקדיש והקדושה דמיושב (ב``ובא לציון`` שאומרים אחרי תפילת העמידה) נאמרים בלשון הזו שאותה לא מבינים מלאכי מעלה ובזה מגלים על יחוד ויתרון בני ישראל על פני המלאכים.
(מתוך http://www.hidabroot.org/CommunityDetail.asp?FaqID=10162 )