חופה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/05/06 20:56 טו באייר התשסו

שאלה

השאלה

האם יש מידות מינימוםלחופה (גובה, רוחב, אורך)?

ברצוני להכין חופה לילדי שתעבור מזוג שהתחתן לזה שיבוא בעקבותיו בתוך המשפחה, האם נהוג לעשות כך על מה צריך לשים לב במיוחד? איזה כיתובים אפשר לרקום? "קול ששון וכל שמחה, קל חתן וקול כלה" "מזל טוב" וכדו'

התשובה

שלום וברכה

גם אימי רקמה חופה כזו, וכל הנכדים עד כה נישאו תחתיה.

א. איו מידות מינימום. ברם ההיגיון מחייב כי יהיה מקום לכולם מתחת לחופה, כך שכדאי לחשוב על מקום.

ב. כדאי לרקום דברים הקשורים בחתן ובכלה, וכן לירושלים.

כל טוב, ושיהיה בהרבה שעות טובות

התשובה התקבלה מהרב יובל שרלו בתאריך כ"ח ניסן ה'תשס"ו

בהמשך לשאלה ותשובה זו אשר ראיתי באתר האם ישנה חובה ברישום כלשהו בחופה וכן במוטות המחזיקים אותה או שאפשר שיהיה זה כל בד וכל קישוט וכן כל מוט (אין ברצוני בחתונתי לדאוג לחופה מודרנית כיום אלא ברצוני בחופה מסורתית ופשוטה) בנוסף ברצוני לדעת האם אפשר לקבל דרך הרב חופה עבור ליל החתונה? שיביא עימו ויקח איתו בסיום הטקס ?

תשובה

שלום וברכה
א. אין חובה בשום רישום ובכל קישוט. החופה יכולה להיות פשוטה, וכל מוט יכול לשאת אותה.
ב. לחלק מהרבנים יש חופות ולחלק לא. ברם, בדרך כלל למועצה הדתית יש חופה אותה היא יכולה להשאיל.

כל טוב