חופה ביום שישי אחה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 22/04/02 05:04 י באייר התשסב

שאלה

בתי עומדת להחתן ביום שישי. היא עומדת על כך שהחופה תערך בשעה 16:00.

הרבנות הראשית אוסרת חופה אחרי 13:00

ביתי שוקלת חופה רפורמית.

האם יש דרך לפתור הבעיה (חופה מוקדמת לא קבילה עליה).

תשובה

בס"ד

לפסח שלום,

האמת היא שהשאלה לא כל-כך ברורה. אם הבת מתעקשת על השעה 16:00 והרבנות מתעקשת על השעה 13:00 כנראה שלא תגיעו להסכמה.

אמנם, נראה לי שהעיקרון המנחה את הרבנות הוא שלא תתקיים מסיבת ריקודים תוך כדי חילול שבת, וכן שעובדי האולם והאורחים המגיעים לטקס החופה לא יחללו את השבת בגין החתונה. ואפשר שאם תוכלו להראות שאכן המסיבה תסתיים בשעה סבירה, תוכלו להגיע לעמק השווה. ושיהיה במזל טוב!

בברכה, הרב דוד סתיו