חופה בטרם רישום ברבנות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/06/13 15:01 כה בסיון התשעג

שאלה

אני חי עם בת זוגתי מזה 12 שנה, שנינו גרושים ובעלי משפחות, עתה אני מעוניין להינשא לה , זאת אני רוצה לעשות בהפתעה גמורה , לשם כך ברצוני לבצע חופה , ורק לאחר מכן להירשם ברבנות , האם ומה ניתן לעשות בנושא.

תשובה

ב"ה

שלום.

לא ניתן לערוך קטס של חופה וקדושין כשרים על פי ההלכה ללא הרשמה לנישואין לפני כן.

אבל כדאי לך לסמוך על היצריות שלך ולארגן "הצעת נישואין " הולמת ומיד אח"כ לסור למשרדי הרבנות ולהרשם לנישואין. לקבוע מועד לחתונה .

כדאי לך לתת לעצמיכם את היכולת להתרגש ולהתכוננן . ההכנה וההתרגשות היא חלק מתהליך הנישואין.

מזל טוב,