חוסר רגש בעבודת ה'

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/12/12 19:01 ד בטבת התשעג

שאלה

שלום וברכה!! יש לי משבר ואשמח אם תוכלו לעזור לי לצאת ממנו.

אז ככה, בחודשים האחרונים אני מרגישה שאני עובדת את הקב"ה בלי טיפת רגש וכוונה. אני מתפללת, מברכת מתלבש בצניעות ב"ה. וגם ממש לא מושך אותי עכשיו לפרוש, אני לא רוצה את זה זה לא מעניין אותי. מעניין אותי לעבוד את ה' כמה שיותר בשלמות ובשמחה. אבל אני מרגישה שמשהו בתוכי ריק!! ריק לגמרי!! וזה ממש ממש קשה לי. אני יודעת\מאמינה שעבודת ה' מורכבת שמשכל ורגש. ואני מרגישה שאין אצלי את הרגש וזה לדעתי פגם . נכון שזה עניין של תקופות בחיים, זאת תקופה קשה עבורי, ואני צריכה שתעזרו לי לעבור אותה כמה שיותר מהר. מספר אנשים אמרו לי ללמוד על להקשיב להרצאות אבל זה לא כ"כ עוזר לי, זה רק מכניס אותי לדיכאון ועצבות כי אני רואה איפה אני צריכה להיות ואני יודעת שאני מאוד רחוקה משם. גם עכשיו כשאני אומרת שאני רוצה לעבוד את ה' אני לא מרגישה כזה רגש\ניצוץ כזה. זה בא די רק מבחינה שכלית כי אני יודעת שזה הדבר הנכון שצריך לעבוד את ה'. ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה מראש..

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

את מצליחה להגדיר יפה את מצב שאת נתונה בו, וזו כבר התחלה טובה.

אי אפשר לתת לרגש לנהל לנו את החיים, לא הגופניים ולא הרוחניים,

אם אדם מרגיש שהוא לא מחובר לעבודה ולא מתאים לו לפרנס את בני ביתו אז הוא יפסיק לעבוד?

ואם אדם לא מתחבר לתרופה חשובה אז הוא לא יקח אותה?

אלא צריך להגביר את השכל על הגגש ולעשות את מה הנכון ומה שצריך,

אם אדם זוכה שהוא גם נהנה מהעשיה זו מתנה,

אפשר גם לעבוד על הרגש, לוקח זמן עד שהשכל משפיע, העבודה איתית, אבל בסופו של דבר זה משפיע.

אשמח להוסיף גם בפלפון 052-7710491

דני ארגמן