חולה בראש השנה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/09/12 13:38 ג בתשרי התשעג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אם הייתי חולה בראש השנה מה זה אומר? זה מסמן משהו לא טוב?

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ה-'טוב' או 'לא טוב' לפי היהדות אינו גורל שנקבע מלמעלה אלא מצב שאתה משפיע עליו. זו המהות של התשובה.

הרמב"ם אומר שתקיעת שופר בראש השנה באה לעורר אותנו מ-'שינה', מהתעסקות בדברים קטנוניים, ולהפנות אותנו לתקן את דרכנו הרוחנית והמעשית.

אתה שהיית חולה בראש השנה ואני שהייתי בריא, שנינו נקראים לעשות תשובה בעשרת הימים הללו, לתקן כל מה שאפשר לטובה.

יש לך יתרון - המחלה שלך בראש השנה היא עוד 'תקיעת שופר', היא מוסיפה לך מוטיבציה לתקן, אשריך.

שנה טובה