חוטא או אנוס?!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/02/13 13:24 יד באדר התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב!

מזה כ-5 שנים אני מתאמן ומשחק בקבוצת כדורסל מקצוענית.

במהלך משחק נפצעתי ברגלי ועליי לבצע ניתוח.

עד לניתוח עליי לבצע פיזיותרפיה לחיזוק השרירים ברגל, כדי שלאחר הניתוח אוכל לחזור כמה שיותר מהר.

אחד מן התרגילים החשובים לחיזוק הרגל גורם לי בלי שאחשוב ובלי הרהורי עבירה - לעבור על חטא הברית.

שאלתי היא האם עליי לא לעשות את התרגיל הזה, או שכיוון ואין בכך כוונה כלשהי אני יכול לעשותו.

תודה רבה וחג פורים שמח :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הוצאת זרע לבטלה אסורה בלי קשר לשאלה אם אתה נהנה או לא. האיסור הוא בהשחתת הזרע.
אני בטוח שהפיזיוטרפיסט יוכל להציע תרגיל שונה מעט שלא יביא לתוצאות הללו.