חוג אירובי ומוסיקה לועזית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/08/03 04:55 ל באב התשסג

שאלה

בס"ד

לפני כשנה קבלתי על עצמי שלא לשמוע יותר מוסיקה שאינה יהודית. (ז"א לועזית וגם מוסיקה עברית של כל מיני זמרים חילוניים) קבלתי את זה על עצמי כי אני מאמינה שיש למוסיקה השפעה על הנפש.

מצד שני אני אוהבת מאד לעשות אירובי וזה מצריך שמיעת מוסיקה ומה לעשות לא מצאתי אף חוג אירובי שעושים בו התעמלות לקצב מנגינה חסידית...

חשוב לי להדגיש שארובי נותן לי הרבה כוחות והמוסיקה ששומעים היא ברקע ולא ממש "שומעים" אותה אבל בכל זאת...

תודה רבה מראש.

תשובה

בס"ד

נכון מאוד שיש למוסיקה השפעה על הנפש. אבל אם את לא מקשיבה כל כך אבל את מאוד נמשכת לחוג אירובי, וזה נותן לך כוחות - את לא צריכה להמנע בגלל המוסיקה.

רק אם מוסיקה הזו צורמת לך ממש בנפש, או שתוכן מילותיה הוא שלילי.

עוד שימי לב לדבר חשוב. אם קיבלת את זה על עצמך בנדר - את צריכה התרת נדרים.

בהצלחה.