חובתי בעולם הזה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/04/12 23:03 יז בניסן התשעב

שאלה

שלום וחג שמח!

איך אני יכול לדעת מה חובתי בעולמי כדברי המסילת ישרים: "יסוד החסידות ושורש העבודה התמימה שיתברר ויתאמת אצל האדם מה חובתו בעולמו",

אבל איך אפשר לדעת בדיוק מה הייעוד שלי? אולי בלימוד תורה? או עשיית חסד?

תודה רבה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין כוונת הרמח"ל שלכל אדם יש יעוד מיוחד בשבילו,
זב נכון אבל לא על זה מדבר הרמח"ל אלא על כל אדם מישראל, חובתו כפי שמבואר בהמשך הפרק:

"ומי שיתבונן בם יראה שאין החסידות תלוי באותם הדברים שיחשבו המתחסדים הטפשים, אלא בדברי שלמות אמיתי וחכמה רבה, הוא מה שמשה רבנו, עליו השלום, מלמדנו באמרו (דברים י יב):

ועתה ישראל מה ה' אלקיך שואל מעמך, כי אם ליראה את ה' אלקיך ללכת בכל דרכיו ולאהבה אותו ולעבוד את ה' אלקיך בכל לבבך ובכל נפשך, לשמור את מצות ה' ואת חקתיו. כאן כלל כל חלקי שלמות העבודה הנרצית לשמו יתברך, והם:

היראה, ההליכה בדרכיו, האהבה, שלמות הלב, ושמירת כל המצות".

יש גם מקום לשאלה, בתוך עבודת ה' - מה היעוד שלי באופן אישי?
את זה אדם יכול לדעת לפי הנטיה שלו, כלומר חייב בכל מה שההלכה אומרת אבל אצלוי יש דגש לפי הנטיה שלו, התמסרות לתורה, חסד, זיכוי הרבים,ןכדומה.

בברכה,

דני ארגמן