חובטים הערבה עד שיפלו כל העלין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/10/16 06:26 כא בתשרי התשעז

שאלה

****** אבי 23/10, שאלה 441 ******

שלום כבוד הרב,

נאמר בקיצור שולחן ערוך - סימן תרסד - סדר הושענא רבא - סעיף י': ""מה שיש נוהגים שחובטים הערבה עד שיפלו כל העלין, מנהג תינוקות הוא משום שמחה...""

להלן שאלתי.

א. מה המשמעות של מנהג תינוקות?

ב. האם ההלכה אומרת שצריך שיפלו העלין, או שאסור שיפלו, או שמי שרוצה יכול שיפלו?

תודה,

אבי

תשובה

א. אני מבין שרצונו לומר שמה שעושים זה לחבוט חמש פעמים, ומנהג שמקורו של ילדים משום שמחה זה לחבוט עד שיפלו כל העלים.
ב. לפי ההלכה אין חיוב שיפלו בכלל עלים, אך אין בכך איסור. ויש שנהגו לעשות כך.
כל טוב