חו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/04/06 22:23 ה בניסן התשסו

שאלה

שלום רב,

יש לי עבודה גדולה מאוד וחשובה, יחידה בבגרות בא"י-גיאוטופ. העבודה שלי עוסקת בא"י ובעמ"י. מכיוון שהיה לי מאוד עמוס השנה לא הספקתי לעבוד על הכל ונשאר לי חלק מהעבודה. לכן תכננתי לעשות זאת בחול המועד. אבל אמא שלי אמרה לי שזה בעיה קצת. מותר לי לעבוד על העבודה במחשב, להדפיס, ולערוך אותה? זה ממש דחוף לי כי כבר הייתי צריכה להגיש את זה בר"ח אדר, ככה שזה דיי לחוץ.

אולי בגלל שזה לחוץ לי בזמן וזה עוסק בא"י ועמ"י, יש מקום להתיר?

תודה רבה

אשמח אם תענו לי מהר (עדיף ע"י רב) כי זה דחוף לי, תודה :)

תשובה

שלום וברכה
עמדתי היא שבגלל ההתרשלות שלא עשית זאת עד עכשיו, לעשות את זה בחול המועד זה מכוון מאלכתו במועד.
ניתן להתיר רק בתנאי הזה: אם את מתחייבת לעצמך להקדיש את כל הזמן אחרי המועד לעשיית העבודה, אבל ממש את כל הזמן, וןגם אז לא יישאר לך זמן, את הזמן החסר לך את יכולה לעשות בחול המועד. וגם אז לא להקדיש את הזמן כולו לכך, אלא במקבילך להגביר לימוד תורה וכבוד המועד.

כל טוב