חדר

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/04/02 15:53 כו בניסן התשסב

שאלה

אני בכיתה ז' והמורה בכיתה אמרה שכיום חדר"ג כבר לא נחשב זה היה בתוקף פעם והיום כבר לא

רציתי לדעת מה הרב חושב בנושא

תודה.

הדס

תשובה

ב"ה

שלום לך,

הדס יקרה.

אכן, לדעת הרשב"א חרם דרבינו גרשום הוא רק עד האלף החמישי ולכן בימינו הוא לא בתקפו.
הבית יוסף, רבי יוסף קארו, פסק כך להלכה וכך סרו רבים.
אולם, כיון שזוהי תקנה טובה, בני אשכנז החליטו לקבל תקנה זו על עצמם לעולם.
אומנם, גם מקרב הפוסקים האחרים, שאינם אשכנזים, יש סוברים שהתקנה קיימת. בכל אופן, עיקר התפשטותה של התקנה היתה במדינות אשכנז ובצרפת הסמוכה .שם, לפחות מצד המנהג, עדיין מקפידים על החרם.

בברכה ובאהבה רבה,

אבא.