חגים בחו''ל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/06/09 09:21 ג בתמוז התשסט

שאלה

שלום

רציתי לשאול האם כאשר אנחנו טסים לחו"ל בתקופת חגים עלינו לחגוג את החג מבחינת כמות הימים כפול?

הבנתי שכאשר טסים לחו"ל ונגיד ר"ה הוא יומים...בחול אנחנו צריכים לחגוג אותו שלושה ימים...האם זה נכון?

מה ההלכה אומרת לגבי הנושא?

תודה רבה.

תשובה

שלום

בעקרון אתם נחשבים כבני ארץ ישראל, ועל כן אינכם חייבים ביו"ט שני.
אמנם, אתם חייבים ללבוש בגדים חגיגיים, ולהתנהג כאילו יו"ט מבחינה חיצונית (ללכת לתפילה החגיגית אך להתפלל תפילת חול, ולהניח תפילין בבית), לא חייבים בקידוש וכדומה.

לגבי עשיית מלאכה-
דעת המשנ"ב שיש להמנע מעשיית כל מלאכה, גם בצנעה.
אך חלק מהאחרונים חלקו עליו, והתירו עשיית מלאכות בצנעא, כך שאחרים לא ירגישו. וכיוון שזהו דין דרבנן, במחלוקת אנו מורים להקל.

כל טוב