חבר שלי לא דתי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/06/14 09:44 כו בסיון התשעד

שאלה

הרב שלום,

אני מבקשת את עצתך.

אני באה מבית מסורתי ששם מסורת (שבת, חגים וכו'..) זה דבר מאוד חשוב.

אני יוצאת לאחרונה עם מישהו מדהים ומקסים, הבעיה היא שכל קשר בינו לבין דת הוא מקרי בהחלט (הוא חילוני לחלוטין)

אני יודעת שיהיו בעתיד דברים שיפריעו לי בנושא הדת (כמו העובדה שהוא לא ביקר מגיל 13 בבית כנסת)

בעזרת ה' ארצה לבנות בית, וכן ארצה להמשיך לקיים את כל הטקסיות שבחגים, הבעיה שחבר שלי לא מבין בזה בכלל (בבית שלו לא עושים ארוחת שישי, וחגים אצלם מסתכמים בארוחה בלבד ללא תפילות או קידוש)

אשמח לשמוע את עצתך בנושא, מצאתי פה אדם מקסים, שאוהב ומכבד אותי. אך אני חוששת שזה יגיע לנושא הדת (בהיבט של דברים שאני אצפה שהוא יקיים, הוא לא ממש יהיה בעניין)

לייעוצך אודה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

כשרוצים להקים בית צריך מכנה משותף רחב,

ענין הדת והמסורת הוא מאוד מרכזי בחיים,

יש לו גם השלכות על התרבות של הבית ועל חינוך הילדים,

אלו דברים שהם בנפשו של האדם,

ולא ראוי להכנס למערכת יחסים שבענינים קריטיים יש פער,

נכון שהוא אדם מדהים אבל תוכלי למצא בחור מקסים עם מכנה משותף יציב ובריא.

בברכה,

דני ארגמן